Madonna-1, Madonna met appels, Uithoorn

Madonna, Uithoorn
Foto: koster, 2008.

Zittende Maria met kind. Maria is gekleed in een lange bruin-blauwe mantel, het hoofd onbedekt. Het kind dat gekleed is, zit op de linkerknie en reikt met de handen naar een appel die door zijn moeder vastgehouden wordt. Door de van onder wijd vallende mantel ontstaat een driehoekige compositie. Op Maria’s mantel staat rechts een vergiet met twee appels. Het kind kijkt dromerig voor zich uit, Maria met geloken ogen naar beneden.

'Een prachtig Mariabeeld met kind van deze kunstenaar.
 Deze staat in de pastoreskamer van het Pastoraal Centrum en in de maanden mei en oktober op het priesterkoor van onze kerk van het H. Sacrament in Uithoorn' (H. Van Bemmelen vice-vz parochiebestuur Emmaüsparochie, Uithoorn aan F. Twisk, bisdom Haarlem, 2012)

 

Catalogusnr.
BKR-098.

Datum
1949.

Medium
Chamotte, gepolychromeerd en geglazuurd.

Afmetingen (HxBxD)
43x42x25cm.

Signatuur
Achterzijde: ‘Héman 1949’.

Credit line
Sacramentskerk, Potgieterlaan 2, Uithoorn. 2008 SKKN: Dig best 5547-94; situering: in biechtstoel; aangetroffen 10-6-2008. Pastoreskamer Pastoraal Centrum Emmaüsparochie, Uithoorn, in mei en oktober in Sacramentkerk aldaar. 2011 Madonna-catalogus: Mad.-1 2013 Van Bemmelen: Er bestaat een brief van pastor Jeunink s.m dd 25-2-2013 over komst van Mariabeeld uit Hasselt (Ov.). Het was een gift van pater Nieuwkamp uit Hasselt aan ‘Uithoorn’.

Meer informatie over de thematiek madonna's in Héman's werk.

Kunsthistorische achtergrondinformatie over het onderwerp madonna's.

Labels

madonna

Deel Madonna-1, Madonna met appels, Uithoorn met je vrienden!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Emailadres *
Website