Beeldengroep, Moordrecht

Achterzijde foto uit Hémandocumentatie: : JULI 1985

Deze foto uit de Hémandocumentatie heeft mogelijk betrekking op een werk waar Héman met een van de schoonzonen over sprak:
Pa heeft mij ooit verteld dat hij een beeldengroep voor de Kon. Verenigde Tapijtfabriek heeft gemaakt, ter gelegenheid van de herbouw na de oorlog in Moordrecht. In mijn herinnering gaat het om gevelstukken die in de centrale ontvangsthal onder c.q. in combinatie met gebrandschilderde ramen werden geplaatst. De bewuste hal kan in de toren gesitueerd zijn of in de kantoorgebouwen daar direct naast. De combinatie met gebrandschilderde ramen verwijst naar de toren, want die zijn daarin aanwezig. Inmiddels is de fabriek in 1990 weer gesloopt, maar de toren is als monument bewaard gebleven. Voorts weet ik nog dat Pa er niet tevreden over was. Dat had iets met de opdrachtgever te maken…(Ermers, 2014)

In de documentatie zijn twee foto’s van een reliëf waarop vermeld staat ‘Tapijtfabriek Dersimo? Maassluis?’ Dat zou de bedoelde beeldengroep kunnen zijn. Bij Dersimo in Maassluis herkennen ze (anno 2016) het werk echter niet.

 

Catalogusnr.
BSO-023.

Datum
Jaren 50.

Medium
Onbekend. Steen? Hout? Beton?

Afmetingen (HxBxD)
Onbekend.

Signatuur
Onbekend.

Credit line
Koninklijke Ver. Tapijtfabrieken, Moordrecht.

Deel Beeldengroep, Moordrecht met je vrienden!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *
Name *
Emailadres *
Website