2024 wandeling langs Héman in Rotterdam, 21 juni

Vrijdag 21 juni van 11 - 13 uur. CBK Rotterdam x Art Index Rotterdam tours
Ongemerkt ken je vast werk van Gérard Héman, een veelzijdig oeuvre in kaart gebracht door kunsthistoricus en Héman-kenner Hans Rombouts. In 2023 werd Het Rotterdams trekpaard (1991), een fraai bronzen beeld van Gérard Héman, herplaatst in het Nassaupark op Zuid. Een mooie aanleiding om een selectie werken van deze kunstenaar centraal te stellen tijdens de gratis Gérard Héman kunstwandeling, met als speciale gast Hans Rombouts.
We gaan verwonderend kijken naar gevel-, entree- en dakreliëfs, madonna’s, een verloren gewaand uit hout gesneden trapornament in de oude bibliotheek, en vissen in het water. Aan de hand van Gérard Héman's (1914–1992) werk leren we de veelzijdige kunstenaar kennen. De kunstwandeling brengt ons naar verrassende plekken in de stad, van vooroorlogse tot wederopbouwarchitectuur, langs grachten en singels.
Beperkt plek - vooraf aanmelden via tours@artindexrotterdam.nl
Goed ter been zijn, voertaal Nederlands.
Vrijdag 21 juni verzamelen om 10:45 uur op het plein voor de CityKerk Het Steiger aan Hang 18.
Om 13:00 uur eindigen we aan de Provenierssingel.
Bonus: Tips waar meer Gérard Héman kunstwerken zijn te zien in Rotterdam.
Extra: Belangstellenden kunnen aansluitend aan de wandeling een begeleid bezoek met kunstgids Anne-Marie Ros brengen aan Het Rotterdams trekpaard op Zuid (transport via openbaar vervoer – voor eigen rekening).
Opgeslagen in: Pers en publicatiesGelabeld met: , , , ,